„Neznámý muž navštívil starší manželský pár v jejich bydlišti v Drnovicích ve středu večer. Lidé ho pustili dovnitř a on využil chvíle, kdy byl o samotě. Ukradl jim peníze z peněženky," popsala mluvčí vyškovských policistů Alice Musilová s tím, že manželé tak přišli o víc než tisíc korun.

Muž je po krádeži velmi rychle opustil s tím, že se ještě vrátí. „Případem se zabývají vyškovští kriminalisté," dodala Musilová.

Podvodníci se podle ní do bytů dostávají pod různými záminkami. „V poslední době přicházejí například i s tvrzením, že si jako pracovníci různých společností musí nafotit byt," varovala Musilová.

Na osvědčený trik vsadila i dvojice zlodějů v jednom z vyškovských obchodních domů. V pondělí večer si do převlékací kabinky připravili šest lahví whisky. Ty si pak dali do batohu.

Tentokrát jim však lest nevyšla, za pokladnami už na ně čekala ostraha. „Přivolaní policisté navíc zjistili, že zloději nejsou v krádežích žádnými nováčky. V minulosti už za ně byli souzení," dodala Musilová.

Ukradené zboží bylo v hodnotě bezmála čtyři tisíce korun a v běžných případech by se jednalo o přestupek. To, že už byli trestaní, však jejich jednání přesouvá do trestní roviny. „Oba se budou zodpovídat z krádeže, za což jim hrozí až pětiletý trest," informovala mluvčí.