„Bylo uskladněné nedaleko obce. Zloděj si tak přišel nejen na čtyři kubické metry smrkové kulatiny, ale i bezmála třicet kubických metrů modřínového dřeva. Škoda přesahuje osmdesát tisíc korun, zloděj může jít do vězení až na pět let," informovala mluvčí vyškovské policie Alice Musilová.

Zloději řádili v uplynulých dnech i na jiných místech Vyškovska. A opět se potvrdilo heslo, že auto není trezor. Jeden z takových případů se stal ve středu odpoledne v Bučovicích. „Zloděje přilákala kožená taška zanechaná na sedadle. Rozbitím okénka se k ní dostal snadno a rychle. Majitel tak přišel nejen o osobní průkazy, ale i o doklady ke dvěma autům," zmínila mluvčí.

Dovnitř násilím

Pouhých pár minut pak stačilo také zloději v Rousínově. Ve stejný den ho zaujalo auto zaparkované na náměstí. Majitel totiž nechal na podlaze ležet pánskou koženou příruční tašku. Byla v ní peněženka, doklady i platební karta. „Zloděj sice způsobil škodu pouze za sedm set korun, daleko víc peněz ale bude stát návštěva opravny. Snahu dostat se dovnitř násilím totiž kolegové předběžně vyčíslili na patnáct tisíc korun," upozornila Musilová.

Zloděj je tak podezřelý nejen z krádeže, ale i z poškození cizí věci a vzhledem k ukradené platební kartě i z dalšího trestného činu.