„Muž se během nakupování ve vyškovském obchodním domě rozhodl, že zaplatí jen lahvové pivo. Klobásu schoval do kapsy. Daleko však nedošel. Jeho nestandartního chování si všimla ostraha. Přivolaní strážníci navíc zjistili, že milovník uzenin nekradl poprvé," informovala vyškovská policejní mluvčí Alice Musilová.

Okresní soud ve Vyškově ho totiž nedávno podmíněně odsoudil za krádež. Recidivistu si tak převzala státní policie. „Původně přestupkové jednání se škodou v řádu desítek korun se tak posouvá do trestní roviny, muži hrozí až tříleté vězení," upozornila mluvčí.

Policisty zaměstnává také vloupání do garáže ve Vyškově. Neznámý zloděj si z ní odnesl čtyři kola se zimními pneumatikami. Hodila se mu i motorová elektrocentrála. „Navíc v prostoru garáže zřejmě manipulací s mopedem poškodil lak a promáčkl nárazník zaparkovaného auta. Krádeží tak zloděj zavinil majiteli škodu bezmála osm tisíc korun, poškozením navíc škoda narostla o téměř šest tisíc. V případě dopadení mu hrozí až dvouletý trest za mřížemi," řekla Musilová.