Jak zmínila policejní mluvčí Alice Musilová, dosud neznámý pachatel je v případu z náměstí podezřelý z trestných činů krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku. „Upozorňujeme, aby byli lidé obezřetní a nestávali se snadnou kořistí zlodějů. Přichází totiž období, kdy aktivita kapsářů narůstá. Lidé u sebe v předvánočním čase nosí víc peněz a jsou i méně pozorní," zdůraznila mluvčí.

Připomněla, že nejideálnější jsou vnitřní kapsy. „Je nevhodné mít peníze a cennosti v batohu na zádech, kam jeho majitel nevidí. Nešvarem jsou i zadní kapsy kalhot," zmínila.

2tisíce korun. O tolik peněz přišla před dvěma dny žena na slavkovském náměstí, kde chvíli neuhlídala batoh. Zmizely jí také doklady.

Policisty ve Slavkově aktuálně zaměstnává i další případ. I když tentokrát zloděj odešel s prázdnou. „Řešíme vloupání do rekreační chaty v Šaraticích. Neznámý zloděj se v uplynulých dnech dostal na zahradu a odtud také do chalupy. Celou ji prohledal, ale nic nevzal. Násilným vstupem však způsobil škodu za asi dva tisíce korun," podotkla mluvčí Musilová.

Bez lupu utekl také muž, který se ve čtvrtek v podvečer pokusil odčerpat benzín ze zaparkovaného Peugeotu ve Švábenicích. „Poškodil nádrž, při tom ho ale vyrušil majitel auta. Část benzínu však z nádrže vytekla a razantní způsob, kterým se do nádrže dostal, škodu ještě zvýšil. Předběžně přesahuje tři tisíce korun," popsala Musilová. Zloděj nakonec z místa utekl.