"Držte mi palce, protože špatné vyšetření by znamenalo, že budete mít hluchého prezidenta," řekl Zeman. Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček nechtěl blíže čas ani místo lékařského vyšetření specifikovat.

Nemocnice po říjnové hospitalizaci na webu uvedla, že se prezident v nemocnici léčil a i po jejím opuštění léčí pro poruchu výživy spočívající v úbytku a narušené funkci svalů, zejména nohou.

Prezident Miloš Zeman (druhý zprava) v doprovodu své dcery Kateřiny (vlevo) vystupuje 17. října 2019 z automobilu u interní kliniky pražské střešovické nemocnice, kam podle Hradu přijel na čtyřdenní rekondiční pobyt.
Prezident Zeman nastoupil do nemocnice. Je to záminka pro odpočinek, uvedl

V tehdejší lékařské zprávě bylo uvedeno, že Zeman má cukrovku druhého typu a trpí neuropatií obou nohou. Laboratorní hodnoty, včetně hladiny krevního cukru a dalších parametrů hodnotících cukrovku, byly podle nemocnice v normě. Prezident za dva roky zhubl 20 kilogramů, lékaři u něho objevili také známky dehydratace. Zeman si podle nemocnice stěžoval na nestabilní chůzi a měl sklon k nižšímu krevnímu tlaku.

Zeman: Cukrovku už nemám 

Zeman dnes v Českém rozhlase tvrdil, že podle posledních měření cukrovku nemá. "Já jsem v době, kdy jsem měl cukrovku, začal jíst sladká jídla. Samozřejmě pár hlupáků se mně posmívalo, že léčím cukrovku požíváním sladkých jídel. Mohu vám sdělit výsledek - poslední měření cukru 5,3 (milimolu na litr).

Hranice mezi cukrovkou a necukrovkou je šest bodů, cokoli je pod ní, znamená, že nemáte cukrovku," řekl. Podobnou věc tvrdil i v listopadu 2017.

Prezident Miloš Zeman
Zeman opět pojede do nemocnice. Zůstane v ní několik dní