Bohatší bude i vánoční výzdoba, například stromků bude zářit v areálu víc. Jeden na nádvoří zámku. „A máme také stromečky nebo aspoň ozdobené větvičky na pokojích," dodal Hrabec.

A stejně jako loni i letos se podle něj všichni klienti budou mít možnost sejít den před Štědrým dnem, aby se vánočně naladili. „Dáme si svařené víno, zazpíváme si koledy a také si popovídáme," zmínil.

OZDOBY DĚLAJÍ SAMI

Zkrátka pak nepřijdou ani obyvatelé dalších podobných organizací v regionu. Třeba klienti hvězdlického Domova Hvězda si společně ozdobí chodby, ve výtvarných dílničkách a rukodělných pracích si udělají různé vánoční výrobky. „Tvoří všelijaké hvězdy, baňky a ozdoby na stromeček," ocenila sociální pracovnice Dana Augustinová.

Letos poprvé jim advent zpříjemní vystoupení baletky, a to v polovině prosince. A s výrobou ozdob jim pomůžou žáci Základní školy Brankovice. „Půjde o papírové stromečky. Školáci našim klientům pomůžou třeba se stříháním a hlavně výrobek vznikne jejich společnými silami," vyzdvihla Augustinová s tím, že v plánu je i pečení cukroví. „ A asi týden před Štědrým dnem si klienti ozdobí stromek, na který pověsí mimo jiné i vlastnoručně vyrobené ozdoby," doplnila.