Je natřená speciálními laky, které jsou za dobu od poslední rekonstrukce sedřené. A to včetně čar, které vymezují hřiště pro jednotlivé sporty. „Má už za sebou asi osm let užívání. Speciální laky jsou vyšlapané. Firma, která nám dělá servis, nás proto loni upozornila, že je potřeba zásadnější oprava. V podstatě bude nutné podlahu vybrousit, přelakovat a znovu načárovat," přiblížil jeden z plánů ředitel organizace Jaroslav Hastík.

Věnovat se chce také bezpečnosti v areálu. Jedna novinka se dotkne cesty od tribuny ke sportovní hale. Přestože je tam zákaz vjezdu, jak Hastík podotkl, řidiči ho velmi často porušují. „Proto plánujeme u tribuny umístit výsuvný sloupek. Jeden takový už stojí u zimního stadionu. Motoristé nerespektováním zákazu omezují chodce, kteří si jdou zasportovat, ale třeba také maminky s kočárky na procházce. Místo je odpočinkovou zónou a je tak poměrně nebezpečné, když jí projíždějí auta," řekl Hastík.

Dvě akce pak správa přesouvá z loňska. „V prvním čtvrtletí dokončíme rekonstrukci šaten v tribuně sportovního areálu. Dojde i na aquapark, kde postavíme trafostanici," dodal ředitel správy majetku.