Mezi krále parketu patří pětiletý Jan Banďouch z Němčan. „Hudba se mi hodně líbí, proto taky často tancuju. A přitom se ještě s kamarády honíme, což je docela legrace," povídá trochu udýchaný Honza. Jeho oblíbeným hrdinou je Raphael, jeden z kvarteta Želev Ninja. A tak sháněl takový kostým, kterým by se mu co nejvíc přiblížil. „Loni jsem byl za Spidermana. Ale Raphael je lepší. Mám Želvy rád, dívám se na ně v televizi," říká Banďouch.

Party si podobně jako on užívá i sedmiletá Kateřina Krátká. A zatímco většina jejích kamarádek dorazila v kostýmech víl a princezen, ona zvolila trochu drsnější typ dívky. Pirátku. „Ne, že bych v pohádkách měla piráty nějak zvlášť ráda, ale když jsme byli v půjčovně, kostým mi padl do oka ze všech nejvíc. Myslím, že mi celkem sluší," usmívá se.

Momentálně je na sebe pyšná i díky svému prvenství v jedné ze soutěží, které si pro děti přichystal klaun, tedy moderátor odpoledne. „Je to skvělé, nejvíc se mi zatím líbila soutěž s puzzle. Skládala jsem lva a vyhrála jsem. Dostala jsem za to odměnu, čokoládu," je spokojená Krátká.

To už ale organizátoři hlásí, že je čas nakoupit poslední lístky do tomboly. A že je o co stát. „Místní karnevalu fandí, takže nám do přispívají pěknými cenami. V tombole tak máme například značkové batohy do školy i na turistiku, spoustu společenských her, knížky, sladkosti, panenky a plyšové hračky. Nechybí ani sportovní potřeby, třeba balony a pálky s míčky na stolní tenis," popisuje za organizátory Marie Polachová z Tělovýchovné jednoty Sokol Němčany.

VÍCE SI PŘEČTĚTE V PONDĚLNÍM TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ VYŠKOVSKÉHO DENÍKU ROVNOST