Zrovna nedávno kroutila hlavou nad jedním takovým řidičem Vyškovanka Věra Baláková. „Vjel do ulice poměrně rychle, skoro nikdo v ní nebyl, ale já jsem se opravdu lekla. Možná by tento dlouhodobý problém pomohla vyřešit nějaká zákazová dopravní značka," podotkla starší žena. Podle velitele vyškovských strážníků Petra Sedláčka však tento návrh zatím město neodsouhlasilo. „Nad umístěním dopravní značky jsme uvažovali a také to navrhovali, ale náš podnět se nesetkal s podporou," vysvětlil.

2 000korun. Až takovou pokutu můžou uložit strážníci za vjezd do ulice Jana Šoupala ve Vyškově. Řádově jim však nejčastěji ukládají dvě stě až pět set korun.

Nicméně dodal, že nárůst řidičů, kteří si přes ulici Jana Šoupala cestu zkracují, výrazný není. „V září jsme neudělili žádnou pokutu, v říjnu čtyři. V srpnu to byl pak jeden, v létě je totiž obecně těchto přestupků méně. V ulici je zahrádka restaurace, která průjezdu brání nebo ho přinejmenším značně komplikuje," uvedl Sedláček.

Reakce šoférů, které hlídka strážníků slýchává, jsou podobné. „Někteří se vymlouvají, že nevěděli, že se jedná o chodník. Některé tam dokonce nasměruje GPS navigace. A někteří, ti, co převážně zásobují, jen nechtějí nosit náklad delší cestu," podělil se velitel strážníků.