„Nejdříve byl na studni z jedné třetiny původní betonový kryt, který jsme ze zbývajících dvou třetin doplnili o nový. Aktuálně jsme původní díl nechali odstranit a na celé studni je tak zcela nový dvoudílný poklop z betonu," informoval o změně starosta obce Vlastimil Rožnovský.

Aby byli nejen v mateřince, ale i v obci lidé ještě o něco klidnější, nově je studna obehnaná také plotem. „Ten je navíc opatřený uzamykatelnou brankou," doplnil Rožnovský.

Změna potěšila například učitelku mateřinky Martinu Zbytkovou, která v červnu oba chlapce po pádu do sedm metrů hluboké studny, v níž byla ledová voda, zachraňovala. „Je dobře, že je branka na zámek. Člověk může být o něco klidnější. Už v září jsem požadavek na zabezpečení studny vznášela na obec, takže jsem ráda, že se to podařilo dotáhnout do konce," neskrývala potěšení Zbytková.

Podle Rožnovského za mírné průtahy může změna ve vedení obce po říjnových komunálních volbách. „Opatření už bylo předjednané původním zastupitelstvem, my jsme ho následně dokončili," dodal starosta.

V době, kdy se událost stala, studna ovšem dostatečně zabezpečená nebyla. Poté, co učitelka zjistila, že do ní spadli dva chlapci, spustila se za nimi a držela je nad hladinou do doby, než přijela pomoc. Případem se zabývali i policisté. Podle jejich zjištění nevyplynulo podezření, že by se někdo z personálu mateřské školy dopustil trestného činu.