Nabídky obcí na letní projekce ale rád uvítá, pěstuje také folklor a tradice. „Mám totiž silný vztah k Valašsku. Rádi bychom za Bolkem vyjeli jako jeho královská družina. Když se vystrojíme, rozhodně nás nikdo nepřehlédne, zatím to je ale pouze nápad,“ směje se Čadík.

Plánované vydání knihy o jeho četných cestách s kinematografem letos odložila nemoc. „Vše jsme už měli nachystané. Pokrývá v podstatě pouze polovinu mých zážitků, ale i tak bude dlouhá. Na vyprávění toho mám hodně. Zatímco jsem tedy vyprávěl, můj kamarád vše zapisoval,“ vzpomíná nesovický filmový nadšenec.

Nablýskané sporťáky i první republika: Habrovany na Vyškovsku ovládl sraz historických vozidel vyrobených do roku 1965. Habrovanské otevírání šoupátek slavilo v neděli dvacátý ročník.
Nablýskané sporťáky i první republika: Habrovany ovládl sraz historických aut

Oživuje plány na zřízení menšího muzea. „Výstava kinematografie se doposud povedla alespoň v Břeclavi, kam dojel také režisér František Brabec. Většina jeho díla byla dostupná na filmovém pásu,“ říká Čadík.

Zvažuje oslovení starosty nedalekých Letonic Jiřího Skokana, který je známý svojí sbírkou dvou tisíc uniforem. „Zaujal mě nápad na stezku, která by kopírovala moje zastávky s kinematografem na Vyškovsku. Může to být pětadvacet až osmadvacet míst. V dnešní době, kdy lidé cestují čím dál víc na elektrokolech, to stojí za úvahu,“ prozradil Pavel Čadík.

Maringotka u Krkavce

Nadhodil i možnost zřízení transparentního účtu, díky kterému získají zájemci možnost podpořit uskutečnění vize, kterou by si po jejím naplnění nakonec sami užili.

Bez většího využití zatím zůstává jeho maringotka. I pro ni ale hledá vhodné místo. „Spíše náhodou jsem se potkal s mladým mužem, který se podílí na projektu rozhledny Krkavec v Plzni. Bude to velká atrakce i s možnostmi občerstvení a bavili jsme se o tom, že bychom maringotku na místo převezli, až bude vše dokončené. Dává to smysl, protože v Plzni jsem s ní také promítal,“ uvažoval.

Stěhování ukrajinských romských uprchlíků, kteří několik dní tábořili před brněnským Hlavním nádražím.
Ukrajinští Romové na sídlišti Víta Nejedlého: Vyškov se obává i kulturní bariéry

Pavel Čadík má ale i další menší přání, která si chce splnit. „Chtěli bychom zorganizovat Československou zabíjačku. Prase si rozdělíme a rytíři ze Slovenska udělají dobroty tak, jak umí. Snad to vyjde,“ dodává. Sní také o úpravě prostor na setkávání se svými přáteli, dlouhodobě svůj domov opravuje a rekonstruuje.