„Loni k pracím nedošlo, chyba byla na straně projektanta, který nedodržel termín. Nyní už je dokumentace hotová a rada v uplynulých dnech schválila výzvu, zadávací dokumentaci a návrh smlouvy o dílo na obnovu fasády školy," potvrdil místostarosta Bučovic Jiří Horák.

Rekonstrukce objektu doposud spolkla několik milionů korun, některé peníze šly z městského rozpočtu, přispěl i sponzor. Obnova pláště si vyžádá dalších asi pět milionů tři sta tisíc. Součástí bude i oprava schodiště.

Současně s touto akcí rada odsouhlasila i další, a to vytvoření bezbariérového přístupu do školy. „V tomto případě teprve budeme hledat zhotovitele projektu. Vstup pro vozíčkáře pravděpodobně necháme vytvořit zezadu. Na kolik může vyjít, to zatím netušíme," zmínil místostarosta.

Do školy ovšem žádné děti, které by takový přístup využily, nechodí. Město se tak údajně rozhodlo na žádost místních vozíčkářů. Budova je nicméně třípatrová, a ačkoliv se do ní po úpravě dostanou, do vyšších podlaží vzhledem k absenci výtahu nikoliv.

Podle ředitelky školy Dagmar Klementové si záměr vyžádá i větší zásah do objektu. „V zadním traktu jsou poměrně úzké dveře. Moc si zatím nedovedu představit, jak to může vypadat. Navíc nás nikdo nikdy neupozorňoval na to, že mu u nás takový vstup chybí. Ale jde o rozhodnutí města, které respektujeme," řekla Klementová.