„Máme ve škole spoustu moderní techniky a cílem tohoto projektu je, aby se tuto techniku naučili využívat i starší učitelé, kteří k ní nemají většinou tak blízko, jako jejich mladší kolegové,“ uvedl zástupce ředitele bučovického gymnázia a manažer vzdělávacích aktivit školy Martin Pokorný.

Pomocí projektu se tak kantoři učí používat moderní učební metody. „Projekt má vést ke zvýšení jejich dovedností při práci s moderními zařízeními informačních technologií, spojené zejména s využíváním interaktivních tabulí při výuce a při tvorbě výukových materiálů,“ nastínila manažerka projektu Hana Solnicová.

Současný projekt navazuje na projekt Moodle obrazárna, se kterým přišlo gymnázium v minulosti. „Převedli jsme všechny CD a DVD výukové materiály do virtuálních obrazů a uložili na disk. Založili jsme pak ve škole systém Moodle, do kterého má přístup každý učitel a který obsahuje všechny tyto materiály. Učitelé tak nemusí složitě vypůjčovat a instalovat jednotlivé programy,“ vysvětlil systém Pokorný.