Informaci potvrdil vedoucí odboru územního plánování, rozvoje a investic v Bučovicích Roman Seitl. „Termín dokončení se přesunul na konec května. Ale záleží hodně na vývoji počasí. Před námi je obnova fasády, ale dokud se venku neudělá lépe, práce nebudou moct začít," uvedl Seitl.

Na úpravách dělníci pracují od konce loňského roku a většina už je podle jeho slov hotová. „Například nové topení a vzduchotechnika. Vyměněné jsou i vstupní dveře, které byly v havarijním stavu," vyjmenoval vedoucí .

Rekonstrukce bučovického kina Brigáda je jednou z nejnákladnějších akcí, kterou na letošní rok vedení města naplánovalo. V rozpočtu na ni vyhradilo přes pět milionů korun. „Přibližně polovina už je proinvestovaná," doplnil Seitl.

Co se týká vnitřku stavby, příliš velkých změn se nedočká. „Jde spíš o drobnější úpravy a úklid," zmínil Seitl. Doplnil tím, že k dosavadní klasické promítačce, která v kině zůstala, přibude i digitální. „Divákům tak budeme schopní nabídnout nejenom nejnovější filmy, ale také osvědčené staré klasiky, které se pouštějí právě na klasické promítačce," dodal Seitl.

Kdo se bude o kino starat, až bude opravené, zatím není jasné. Pokud vedení města vybere Kulturní zařízení města Bučovice, podle jejich šéfa Josefa Brychty je organizace připravená ujmout se správy okamžitě.