„Překvapilo mě, že nám poplatek za plyn nezaúčtovali. Odpoledne mi ale přišla sms zpráva od České pošty, ve které se společnost omlouvala za pochybení a upozorňovala, že zašle dopis s instrukcemi, jak nezapočítaný poplatek řešit dál,“ potvrdil Vyhňák. Další lidé, kteří informováni nebyli, volali přímo na Jihomoravskou plynárenskou společnost.

Z technických důvodů, které vznikly na straně České pošty, tak nedošlo na složence k započítání pravidelné platby za plyn pro inkasní měsíc květen klientům Jihomoravské plynárenské.

Česká pošta chybu přiznává a snaží se lidem vyjít vstříc. Ti na poštu ale stejně musí. „Jedná se o několik tisíc klientů. V současné chvíli informujeme o této skutečnosti naše klienty, a to jak na webových stránkách, tak dopisem, který dostali společně s poštovní poukázkou a vysvětlením, jak mají dále postupovat,“ informovala tisková mluvčí České pošty Marta Selicharová.

Na tuto pravidelnou platbu za plyn klientům pošta zaslala poukázku A-V, kterou mohou uhradit svému dodavateli zemního plynu na kterékoliv poště, a to v celkové předepsané výši.

Lidé zaplatí jen to, co mají

Lidé za cizí chybu alespoň nemusí platit poštovné. „Platbu je nutné uhradit nejpozději do jednatřicátého května. Při úhradě této platby klientům neúčtujeme poplatek za poštovné,“ upřesnila Selicharová.

Klienti mohou platbu uhradit i bezhotovostním převodem. Ten je nutné provést přesně podle všech údajů uvedených na Poštovní poukázce. „Česká pošta se omlouvá všem svým klientům za vzniklé komplikace,“ uzavřela omyl pošty Selicharová.