Ve městě stráví nadcházející úterý. V devět hodin ráno představí na gymnáziu projekt Fotograf na cestách splněný sen, kdy je díky fotografiím zavede na všechny světadíly. „Ve dvouhodinovém setkání jim přiblížím celý svět, seznámím je s různými kulturami, s tím, kde je co unikátního. A budu je také učit fotit. Jsem totiž přesvědčený o tom, že to veřejnost neumí. Když si deset lidí vezme do ruky fotoaparát, u osmi až devíti z nich se ukáže, že si nevědí rady, jak dosáhnout optimální kompozice," nastínil svůj dopolední program Kolbaba.

Pyšnit se tím, že je učil fotit světoznámý cestovatel, se bude zhruba sto osmdesát studentů nižšího gymnázia. „Důležitým tématem budou také mezilidské vztahy, které jsou v naší zemi v porovnání s jinými národy čím dál horší," prozradil cestovatel.

Na setkání se ovšem nebudou těšit jen oni, ale také diváci, kteří si koupili lístky na Kolbabovu diashow. Ta začne v sedm hodin večer v Besedním domě. „Kromě přednášky mám jako vždy přichystaný kvíz o ceny," lákal Kolbaba.

Ve Vyškově ale není naposledy. Kromě toho, že ve spolupráci s vyškovskou radnicí a společností Staeg připravuje dobročinný projekt na pomoc dětem ve vybraném dětském domově. „Také bych rád vedení města nabídl uspořádání fotografické výstavy. Mám několik stovek fotek, které různě prezentuji. Byla by to taková pozvánka do celého světa. Zatím je to však ve fázi myšlenky a záleží na tom, jak bude město projektu nakloněné. Není kam spěchat, ale je pravda, že obrázky by pěkně doplňovaly moje návštěvy města, které se mi líbí. Mám v plánu navštívit zoopark i dinopark," svěřil se cestovatel.