Na problém poukázala zastupitelka města Vyškova Dagmar Nepeřená. „V místě začala parkovat auta přes plnou čáru a brání výhledu do křižovatky. Ta je velmi frekventovaná, projede jí i čtyři tisíce aut denně. Stojí tam třeba i tři auta v řadě, a když chce řidič vyjet z ulice, tak nemá dobrý výhled. Domnívám se, že případný střet aut by byl velice nepříjemný," upozornila zastupitelka.

Řidiči oslovení redakcí Vyškovského deníku Rovnosti s ní souhlasí a jednomyslně potvrzují, že z křižovatky často opravdu nemají dostatečný výhled. „Při výjezdu z Hraniček vlevo v Purkyňově ulici parkují auta a opravdu to tam vadí. Špatně se odtamtud vyjíždí," prohlásil provozovatel obchodu s ovocem a zeleninou v ulici Na Hraničkách Roman Hledík, který křižovatkou často projíždí.

Také instruktoři autoškol si už problému všimli. „Se studenty tam jezdím. Při odbočování doprava to není tak hrozné, ale odbočit doleva je opravdu problém. Vždy proto studenty upozorňuji, že si musí dobře najet, aby alespoň trochu viděli," řekl učitel autoškoly Tomáš Grošek.

Vedení města o problému ví a dává motoristům zapravdu. „Silnice v Purkyňově ulici je dostatečně široká, přesto je ale pravda, že tam parkující auta vadí. Stává se, že se postaví na silnici přes plnou čáru tak, že brání ve výhledu, když řidič vyjíždí z ulice Na Hraničkách. Plná čára však označuje krajnici, nemá vliv na parkování. Není tam ani zákaz zastavení, takže motoristé neporušují žádný předpis," vysvětlil místostarosta Vyškova Břetislav Usnul.

Je však rozhodnutý situaci řešit. „V pondělí podám připomínku na koordinační poradě odboru dopravy a ten se vyjádří, jak by případně šel upravit režim možného stání nebo zastavení v daném úseku," slíbil místostarosta.

Uznává, že místo je rizikové. „Bezpečnost je tam trochu snížená, a vyžaduje to daleko větší pozornost, než když je výhled otevřený. Dopoledne je na ní poměrně malý provoz, ale ráno a v odpoledních hodinách je daleko větší. Pak už je opravdu pro řidiče riskantní do Purkyňovy ulice vjet," zmínil Usnul.

Má také představu, jak by šla situace řešit. „Na jedné straně silnice by mohlo být parkování povolené, protože ulice Marie Majerové je jednosměrná, proto z ní žádná auta nevyjíždějí. Na druhé straně by pak mohlo být parkování omezené. Podotýkám však, že jde pouze o můj laický pohled," upozornil místostarosta.

Výjezd z Hraniček však není jediným, který je kvůli parkujícím řidičům rizikový. Stejně jsou na tom motoristé vyjíždějící z Družstevní ulice. „Nedávno jsem odsud vyjížděla. Potřebovala jsem odbočit doprava směrem na centrum, ale bylo to velice nepříjemné, protože v Purkyňově ulici stála před prodejnou s automobily v řadě auta, která mi bránila ve výhledu. Doufám, že se parkování na hlavní silnici brzy upraví," podotkla řidička Andrea Vránová.