„Vyhlásili jsme výběrové řízení na projektovou dokumentaci na zateplení budovy základní školy v místní části Čechyně. Je to vlastně ale jenom preventivní příprava. Zateplení je totiž podmíněné ziskem dotace. O tu už jsme požádali u Operačního programu Životní prostředí. Informaci, jestli jsme byli úspěšní, získáme v únoru," přiblížila vedoucí odboru výstavby a životního prostředí rousínovské radnice Kateřina Trtílková.

Škola ale bude v této budově fungovat jen do konce roku. Radnice ji zprovoznila kvůli nedostatku místa v rousínovské základní škole. Hygiena jí udělila roční výjimku právě pro pracoviště v Čechyni. Ta ale s koncem školního roku vyprší. Děti se potom přestěhují do budovy bývalého učiliště na Tyršově ulici.

I přesto se ale město na zateplení připravuje. „Poté, co odtamtud škola odejde, bude dům patřit městu. Dřív tam sídlily volnočasové organizace. Předpokládáme, že se do Čechyně zase vrátí, takže budova bude potom sloužit dál, i když jinému účelu. Pokud peníze z dotace dostaneme, objekt zateplíme ještě v letošním roce. Jinak ale budeme čekat, dokud nezískáme jiný zdroj peněz," vysvětlila vedoucí odboru.