Zbytek peněz jde z obecní kasy. „Opravy nakonec spolknou zhruba tři sta padesát tisíc korun, rozdíl platíme z rozpočtu. Vybraná stavební firma má už vyzděné nové záchody jak pro chlapce, tak i pro dívky, zabudované rozvody vody a elektřiny, a prakticky před dokončením je také obkládání stěn a pokládání dlažby sociálního zařízení," popsal současné práce starosta obce Jan Bouda.

Tím však opravy před zahájením nového školního roku nekončí. Škola se totiž bude od září chlubit opraveným schodištěm. „Jedná se o generální opravu celého schodiště. S pracemi chceme skončit do poloviny srpna, tak aby se škola stačila připravit na nadcházející školní rok," ujistil starosta.

Další velkou akcí letošního roku je zastřešení terasy u klubovny v málkovickém sportovním areálu. Také tady obci pomáhá dotace. „Obdrželi jsme ji přes Tělovýchovnou jednotu Sokol, státní dotace je ve výši sto sedmaosmdesát tisíc korun. Zhruba šedesát tisíc pak zaplatí obec. Stavební firmu, která zastřešení zajistí, už máme vybranou," dodal Bouda.

Třetí rozsáhlou akcí je stavba nové hasičské zbrojnice ze společenského sálu, který obec získala dražbou. Všechny práce hasiči zajišťují brigádně a obecní úřad proplácí pouze materiál.