PLAVÁNÍ I BĚH. Desetiprocentní podíl vzdáleností z železného muže bude mít Triatlon pro každého X-TERRA, který se uskuteční v sobotu ve Slavkově u Brna. Závodníci při něm uplavou čtyři sta metrů, na kole ujedou osmnáct kilometrů a poběží 4,2 kilometru. „Jde už o devátý ročník, akce získává na oblibě. Loni se zúčastnilo osmapadesát mužů a šestnáct žen. Závod je určený hlavně pro amatéry, vzdálenosti nejsou nijak závratné," popsal člen sdružení Austerlitz Adventure, která akci pořádá, Lukáš Nechvátal.

S RAKETAMI V RUCE. Sportovat se v sobotu bude i v Krásensku. Dopoledne se na hřišti za Rychtou předvedou děti z tenisové školy. „Při příležitosti ukončení letošního kurzu pořádáme Tenisový turnaj. Nejmladší žáci předvedou, co se během roku naučili už v devět hodin dopoledne. O půl desáté je vystřídají osmi až dvanáctileté děti. Na desátou hodinu jsme pak připravili turnaj o poháry pro starší žáky," přiblížil vedoucí školy Miroslav Limberg.

DIVADLO PRO DĚTI. Prázdninové mecheche je název jedné z akcí, která se koná při příležitosti ukončení prázdnin. Na děti čeká třeba divadelní představení, můžou obdivovat ukázky hasičského útoku a motokrosu. Mecheche se koná v sobotu v rousínovské místní části Čechyni od dvou hodin odpoledne. Na nejmenší nezapomněli ani ve Slavkově u Brna, kde na neděli připravili Dětský den, na kterém vystoupí také místní skupina Glitter Stars.