„A to jako kluziště. Po zbytek roku jim bude k dispozici vybavení na volejbal, nohejbal i tenis, konstrukce na košíkovou, branky na florbal i dřevěné mantinely," vyjmenovala mluvčí nadace pro jižní Moravu a Vysočinu Jana Štefánková s tím, že ve vesnici doposud žádné podobné hřiště neměli.

Podle starosty Jana Vrány bylo prioritou, aby se na něm mohli setkávat obyvatelé různých generací i sportovního zaměření. „Jedná se totiž o jediný plnohodnotný venkovní prostor pro tyto aktivity," potvrdil Vrána.

Stavba vyšla na jeden milion sto sedmapadesát tisíc korun. Nadace ji podpořila rovným milionem, zbytek šel z obecní pokladny. „Jedná se o letošní největší investiční akci, další do konce roku neplánujeme," dodal starosta.

Díky nadaci nedávno otevřeli nové hřiště i ve Školní ulici v Křenovicích. Jde o venkovní posilovnu s pěti stroji, s jejichž pomocí si sportovci využitím vlastní váhy procvičí celé tělo a držení rovnováhy. Čtyři zaplatil příspěvek, jeden vesnice. Podobné fitness hřiště, ovšem se čtyřmi stroji, lidé najdou i ve Vyškově, a to u stezky vedoucí z Tyršovy ulice na Tržiště.