Návštěvníci tam dnes vyrážejí za kvalitní vodou. „Ta je zatím dle vzorků velmi dobrá. Na podzim jsme bagrovali a znovu vysypávali dno čistými kamínky. A to od skluzavky až po můstky. Navíc je letošní léto spíše studenější, což má na kvalitu vody také dobrý vliv,“ ujistil starosta Lulče Adam Majchrák.

Podobně jako na jiných venkovních koupalištích tu však často mnohé zájemce odrazuje počasí, které je toto léto velice proměnlivé. „Počet návštěvníků je nižší zejména z důvodu častých dešťů. Při slunných dnech, zejména o víkendech, kterých zatím bylo velmi málo, je ale návštěvnost standardní,“ doplnil starosta.

Zůstat a vydržet, parkour je pro jeho vyznavače životní styl. Ilustrační foto.
Prostor pro parkour ve Vyškově? Zatím jedině s pomocí dotací

Z minulých dob se tam do současnosti zachovala například funkční žulová skluzavka, skokanské můstky, ale také stylové převlékárny. „Je tam krásné prostředí, vždy perfektní voda a možnost občerstvení v restauraci i na kiosku za příznivé ceny,“ pochvalovala si místo třeba Jana Soldánová.

Zatímco dospělí platí vstupné šedesát korun, penzisté a děti od šesti do patnácti let je mají snížené na čtyřicet. K dispozici je i speciální rodinné vstupné za sto padesát korun.