Správní budova Domova Hvězda slouží jako jídelna, kaple, společenská místnost a nachází se v ní i lůžková část. Rekonstrukce byla plánovaná už několik let. K průtahům došlo zejména kvůli loňské neúspěšné žádosti o dotaci z Operačního programu Životní prostředí. Navíc jde o historicky chráněnou budovu, takže se k opravě vyjadřovali i památkáři. Také to mělo za následek další zdržení. Oprava správní budovy má být hotová do konce roku. „Termíny máme dojednané, teď už jen doufáme, že nám bude přát počasí a všechno stihneme ještě letos," zmínil Ševela.

Práce vyjdou přibližně na pět milionů korun. „Z padesáti procent budeme náklady platit z evropských peněz. Zbylou část zaplatí zřizovatel, tedy Jihomoravský kraj," přiblížil ředitel.

S opravami je spojená také oslava výročí, kterého se funkcionalistická budova dočká příští rok. „V Jihomoravském kraji není tolik zařízení, která by měla až tak dlouhou tradici. Právě následující rok tomu bude devadesát let, co se u nás poskytují sociální služby pro nevidomé. Před oslavou bychom chtěli stihnout ještě nějaké opravy, nejdůležitější však pro nás je zvládnout právě rekonstrukci správní budovy," dodal Ševela.