O nalezení důchodce policisté informovali před desátou hodinou večer. Muže vypátrali i díky informacím obyvatel na silnici v obci Malínky. „Muž komunikuje, je v relativně dobrém stavu, přesto jej momentálně ještě kontroluje lékař," informoval policejní mluvčí Pavel Šváb.

To potvrdila i mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová. „Zdravotní stav nalezeného seniora jsme v nočních hodinách zkontrolovali, a protože byl v pořádku a nebyl nutný převoz do zdravotnického zařízení, ponechali jsme muže v péči policie," doplnila následující den ráno mluvčí záchranky.

Jihomoravští silničáři ve středu slavnostně uvedli do provozu zrekonstruovaný průtah Slavkova u Brna.
Silničáři otevřeli průtah Slavkova. Po opravené silnici už jezdí auta, podívejte

V terénu byli kromě vyškovských policistů také psovodi a speciální pořádková jednotka. Pátrali po něm od odpoledne.

Po setmění pomáhali s pátráním v okolí Bučovic také hasiči s technikou. Za profesionální hasiče byli na místě řídicí důstojník, dronová služba a automobil, který přivezl dvě kynoložky se psy na plošné vyhledáváni. „Společně s dobrovolnými hasiči z Bučovic, Ždánic a Slavkova jsme podle pokynů policistů prohledávali místa, kam senior chodil. Využili jsem k tomu i náš dron s termokamerou. Dobrovolné jednotky z Brankovic a Dobročkovic zajistily večer výdej stravy a teplých nápojů pro všechny zasahující složky," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jan Dvořák.