„Jde tak jako v loňském roce o místo pedagoga volného času, na které se zájemci můžou hlásit do 3. února, a nově také o pozici účetní, na niž přijímáme přihlášky do 30. ledna. Na obě je nutné přihlásit se přes stránky projektu www.stazevefirmach.cz," informovala pracovnice vyškovského domu dětí a mládeže, která je koordinátorkou projektu, Petra Daňková.

Přihlášení uchazeči, kteří splní požadovaná kritéria, budou pozvaní na výběrové řízení. „Touto formou nabízíme veřejnosti praktické zkušenosti a znalosti v dané pozici. Nejedná se o nabídku pracovního místa, ale pouze o dvouměsíční stáž," zdůraznila Daňková.

Projekt je určený pro absolventy s ukončeným vzděláním, nezaměstnané, lidi, kteří mají zájem o kariérní vzdělávání, nebo pro ty, kteří se vracejí na trh práce třeba z mateřské dovolené. „Z projektu je stážistovi formou stravenek placené jídlo, proplácené cestovné a po dohodě také výdaje za ubytování," dodala pracovnice.

Stáže se uskuteční v březnu a dubnu. Třeba pedagog volného času si během ní vyzkouší například přípravu olympiád, krajské soutěže nebo výuku na dětském dopravním hřišti.