Modernizace stávajícího pečovatelského domu s osmadvaceti byty a přístavba s novými pětadvaceti jednopokojovými a pěti dvoupokojovými byty trvala více než rok. Práce přišly na sedmapadesát milionů korun. Z toho pětadvacet milionů uhradil stát.

V přízemí přístavby se nachází samostatně přístupná společenská místnost s krytou terasou a kolárna. Z ulice se vchází do zázemí sociálních služeb. V každém obytném podlaží jsou sušárny a komory. Ve dvoře vzniklo parkoviště pro jednadvacet aut.

Město nechalo za zhruba sedm milionů korun zrekonstruovat i původní dům s pečovatelskou službou. Šlo o zateplení objektu, výměnu oken na schodišti, úpravu sklepních kójí a opravu elektroinstalace. Oba objekty budou bezbariérově přístupné společným vchodem.

„Do nového objektu se noví nájemníci z řad starobních či invalidních důchodců nastěhují v polovině ledna. Byty žadatelům přidělila městská rada,“ uvedla mluvčí vyškovského městského úřadu Dana Bednářová.