„Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, se kterým jsme se přeli, po rozhodnutí krajského soudu nepodal dovolání," informoval s potěšením Heretík.

Víc než dvouletá tahanice tak je u konce. Zřejmě v nejbližších dnech by stavba měla být zapsaná na listu vlastnictví Ivanovic. „Nyní je věc záležitostí katastrálního úřadu. Podle mých informací by v pondělí měla být odstraněná plomba ze záznamu o nemovitosti v katastru a poté by škola měla být přepsaná na náš list vlastnictví. Jakmile k tomu dojde, kontaktujeme firmu, která vyhrála výběrové řízení na opravu objektu, a začneme s pracemi," doplnil starosta.

Dostanou dotaci

Ty mají spočívat v zateplení a výměně oken a dveří. Hotovo by vedení města chtělo mít do konce roku tak, aby se tam hned začátkem příštího mohli přestěhovat jak prvňáčci, tak i dvě třídy školní družiny ze Základní školy Tyršova. Radnice tak nepřijde o dotaci, kterou má přislíbenou od Státního fondu životního prostředí a může ji získat jen do roku 2015.

Ve volných třídách po dětech, které se přesunou do Wiedermannovy ulice, vzniknou speciální třídy, jak tomu bývalo dřív. „Díky tomu se zvýší i kvalita výuky," je přesvědčený Heretík.