„U fotbalového stadionu nepůjde ani tak o hřiště jako spíš venkovní posilovnu, která rozšíří sportovní a herní zázemí. Fotbalisté, sportovci, děti, ale i jiní zájemci všech věkových kategorií budou moci využít nových posilovacích strojů. Cvičební prvky budou navržené tak, aby sloužily pro zahřátí a posilování nohou, břicha, zad a k posilování rovnováhy. Budou mít různé stupně obtížnosti," informovala mluvčí města Veronika Slámová.

Dodala, že cena hřiště se bude pohybovat mezi dvěma sty až dvěma sty padesáti tisíci korunami. Pro lepší představu, jak bude hřiště vypadat, odkázala na venkovní posilovnu, která funguje v brněnské části Lužánky.

Už ryze pro školáky a předškoláky pak vznikne ještě jedno hřiště na sídlišti Zlatá Hora. „Jedná se vlastně o staronové hřiště, jen se do něj dodají moderní prvky. Děti se můžou těšit například na nové lanové atrakce, jako je pyramida nebo houpající se mosty. V plánu je také instalace dvou branek pro míčové hry," popsala slavkovská mluvčí.

Hřiště na Zlaté hoře vyjde asi na čtyři sta padesát tisíc korun. Odbor investic a rozvoje nyní zpracovává zadávací dokumenty na oba projekty. Hřiště mají sloužit do konce roku.