Jednotlivá pracoviště totiž jsou dostatečně vytížená. „Ve Vyškově máme zhruba šedesát zaměstnanců, v Bučovicích a Slavkově u Brna pak přibližně po dvaceti. V této vlně tak jsou ušetřená. Těžko ale říct, jak to bude vypadat v budoucnu. Záleží na koncepci generálního finančního ředitelství," sdělil mluvčí Finančního úřadu pro Jihomoravský kraj David Stančík.

Podle informací, které Vyškovský deník Rovnost získal z generálního ředitelství, to ani výhledově nijak černě nevypadá. „Nyní do budoucna nepředpokládáme rušení dalších územních pracovišť," potvrdila mluvčí Petra Petlachová.

Za dobu, kdy se o zavírání poboček mluví, se podle ní instituce setkala s obavami některých obcí, aby tímto krokem nebyli poškození jejich obyvatelé. I kdyby však v budoucnu rušení dorazilo třeba i na Vyškovsko, lidé se prý horšího kontaktu s úřadem bát nemusí. „Už nyní jsme připravení v době podávání daňových přiznání vyjíždět do obcí a hledat i další cesty, jak službu lidem zajistit. K tomu opravdu není nutná trvalá existence územního pracoviště," sdělila mluvčí.