Cestou, která by se měla dočkat opravy, je komunikace u kostela. „Je to jedna z cest, která se po stavbě kanalizace před pěti lety ještě nedočkala potřebných oprav. Ani předtím přitom nebyla v moc dobrém stavu. Na opravu přitom máme vypracovanou projektovou dokumentaci už z roku 2007," připomněl starosta Habrovan Radoslav Dvořáček.

Nejdřív se tedy čekalo, až bude po stavbě kanalizace, a pak se hledaly peníze. „Dlouho jsme se snažili najít vhodnou dotaci, ale nepodařilo se. Nakonec to dopadlo tak, že se do opravy pustíme z vlastních peněz. Měla by nás stát asi pět milionů korun. Za ty necháme opravit asi pět set metrů cesty. Termín zahájení prací ještě nelze odhadovat, ale plán je takový, že letos chceme mít opravu hotovou," plánoval Dvořáček.

Co nejdřív chce nechat vedení obce také zřídit nový přechod pro chodce před obecním domem. Ten také zdržely různé okolnosti. „Projekt jsme nechali udělat už před rokem, ale objevily se nově schválené parametry, například že chodník musí být osvětlený. Takže jsme museli opět přizvat projektanta. Přechod je v místě hodně důležitý, protože silnici ve velkém přecházejí rodiče s dětmi, které jdou do nové mateřinky, nebo děti, které vystupují z autobusu z Olšan," poukázal habrovanský starosta.