„Akci pořádáme v hotelu Dukla ve Vyškově. Letos se přihlásilo šestadvacet zájemců, kteří budou v sobotu dopoledne soutěžit o medaile na atletickém oválu v areálu Základní školy Letní pole ve Vyškově, a to hned v sedmi disciplínách," informovala ředitelka občanského sdružení Lorm Petra Zimermanová.

Závodníci se utkají v běhu na padesát metrů, hodu diskem, vrhu koulí, hodu granátem a dalších soutěžích. „Tradiční osmou disciplínou je pak hra v šachy. Pokud bude pršet, Lormolympiáda se bude konat ve školní tělocvičně s tím, že disciplíny přizpůsobíme prostoru. Účastníci se můžou těšit také na bohatý kulturní program," zmínila Zimmermanová.

Přizpůsobené hluchoslepým sportovcům budou i podmínky u jednotlivých soutěží. „Například při běhu bude mít každý závodník svého traséra, kterého se může přidržovat buď za nadloktí nebo pomocí provázku, gumy, šátku, hole a podobně. Dění pak bude komentované pomocí megafonu a individuálně tlumočené do znakového jazyka a dalších komunikačních systémů, které hluchoslepí lidé užívají," vyjmenovala metodička sdružení Zdena Jelínková.