VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Hostinští šidí zákazníky

VYŠKOVSKO - Inspektoři provedli letos víc kontrol restaurací na Vyškovsku. Udělili také více pokut.

2.11.2007
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: archiv Deníku

Pivo pod míru a neuvedení ceny před objednávkou jídla. To jsou podle údajů České obchodní inspekce nejčastější prohřešky restaurací na Vyškovsku.

„Opravdu můžeme říci, že se kvalita provozoven veřejného stravování na Vyškovsku zhoršuje. Zatímco letos jsme do konce září udělili sedm pokut, vloni jen jednu,“ informovala ředitelka jihomoravské a zlínské pobočky České obchodní inspekce Jarmila Vašulková.

Zvýšil se i počet kontrol. Dosud jich inspektoři udělali dvanáct. Ve stejném období loni jen tři. „Většinou navštěvujeme provozovny na základě podnětů od nespokojených zákazníků. Někdy také z vlastní iniciativy našich pracovníků, například při ověřování, zda se neopakují chyby,“ vysvětlila ředitelka.

Podle ní ale letošní kontroly inspekce provedla po upozornění zákazníků. „Jejich nespokojenost přitom bývá většinou oprávněná,“ doplnila Vašulková.

Ve čtyřech případech dostali provozovatelé pokutu, protože nedodrželi správnou míru podávaných nápojů nebo neumožnili lidem překontrolovat si správnost těchto údajů. Restauratéři dvakrát neseznámili kupující s cenou nabízených nápojů a pokrmů před objednávkou.

„Inspektoři také v jednom případě pokutovali zařízení, kde neseznámili spotřebitele s objemovými jednotkami podávaného nápoje,“ popsala ředitelka.

Doporučení, kam zákazníci nemají chodit, ale dát nechtěla. „Zákon nám to totiž neumožňuje,“ prohlásila Jarmila Vašulková.

Že úroveň restaurací v okrese není nijak valná, potvrzují samotní zákazníci. „Před časem jsme pořádali oslavu ke kulatému výročí. Provozovatelénámale předem neřekli, že kromě útraty budeme platit poplatek za použití sálu. Přitom to byli naši známí. Nechce se mi o tom mluvit. Nyní jsme problémy neměli. Podniky si ale vybíráme,“ popsala svoji zkušenost Vyškovanka Milada Nováková.

Někteří provozovatelé si přitom sami myslí, že kontroly jsou potřebné. „Když ke mně přijdou z inspekce, zkontrolují například váhu nebo jestli jsou všude kolky. Nemyslím si, že by tím zbytečně obtěžovali. Domnívám se ale, že by měli chodit spíše častěji na tržiště,“ myslel si třeba provozovatel vyškovské nádražní restaurace Václav Volek.

2.11.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Dopravu na D1 zastavily hromadné dopravní nehody.
AKTUALIZOVÁNO
7

Sněhová kalamita v Brně: hromadné nehody blokovaly D1 více jak tři hodiny

Ilustrační foto
AKTUALIZOVÁNO
4

U Drnovic pozor na náledí, varují policisté. Provoz blokují uvízlé kamiony

Na kolejích loni zemřelo nejvíc lidí za posledních deset let. Většinou sebevrahů

Jižní Morava /ANKETA/ – Smrt pod koly vlaku čekala loni na osmatřicet lidí, pět z nich zemřelo při nehodě na železničním přejezdu. Zbylí si vzali život dobrovolně. Sebevraždu na kolejích volili hlavně muži. Rok 2017 byl nejtragičtější za posledních deset let.

Přeplněné kontejnery o svátcích? Ve Vyškově zapracují na svozových plánech

Vyškov - Přeplněné kontejnery na tříděný odpad ve Vyškově rozčílily o vánočních svátcích řadu obyvatel. Na radnici se objevilo hned několik stížností.

Epidemie chřipky je jistá, zní od hygieniků. Lékárny už mají víc zákazníků

Blanensko, Vyškovsko – Bolesti v krku, suchý kašel, rýma. Různé druhy nemocí dýchacích cest trápí v těchto dnech obyvatele Blanenska a Vyškovska. Loni ale byla situace ještě horší, region už zachvátila chřipková epidemie.

Vylovení, odbahnění, vysušení a 4,3 promile v krvi: podívejte se na videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku v pondělí 15. ledna 2018.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT
>