Novinka platí na jedné straně ulice. „Opravený chodník je v místě dostatečně široký. Kromě zlepšení průjezdnosti od úpravy očekáváme i lepší uspořádání parkujících aut a zvýšení kapacity," uvedla vyškovská mluvčí Petra Bezdomniková. Nutné tak bude vyznačit vodorovné dopravní značení po obou stranách silnice. Na straně parkoviště pak bude vymezené i místo pro kontejnery. Termín uskutečnění je podle Bezdomnikové do konce listopadu.

Že je celkově lokalita Na Hraničkách problémovým místem, je přesvědčený například její obyvatel Radoslav Mrňka. Trápí ho situace okolo domů s čísly 68 až 72, které se nacházejí za mateřskou školou. „Chybí nám parkovací místa. Někteří řidiči stojí, kde chtějí a pak je velký problém se z místa dostat. Maminky s kočárky musí jezdit po trávě. Například na sídlišti Osvobození šlo postavit dobré parkoviště namísto hřiště. U nás se ale nic neděje," poukázal muž.

Podle Buchty město nad řešením přemýšlí. „Plochy pro parkování bychom teoreticky zvětšit mohli, ale kdy to bude, opravdu nevím. Šlo by totiž o velmi velké investice," vzkázal Buchta.