Projekt počítá i s tím, že kromě žáků hřiště poslouží i veřejnosti. Vedle něj by pak mohl vzniknout také menší park. „Záleží, co řeknou odborníci a jaký bude výsledný návrh, výhledově by tam však něco podobného mohlo být. Místo je pro park výhodné," doplnil starosta.

Kromě stavby nového sportoviště chce vedení vesnice také rozšířit školu. A to o podkroví. „Máme v plánu udělat nástavbu, díky které vzniknou dvě nové místnosti. Jak je škola využije, to se zatím neví, mluvíme například o výtvarném ateliéru nebo hudební třídě. Klidně se ale do nových prostor může stěhovat třeba družina. Nejdřív nicméně musí rozhodnout statik, zda se stavbou můžeme vůbec začít," upozornil Reška.

Pokud vše půjde hladce, obec zadá projekt odborným firmám a následně Nesovice požádají o dotaci. Pokud žádný příspěvek nedostanou, zahájení prací to podle starosty neovlivní. „Velké projekty, jako například kanalizaci, už máme za sebou, můžeme tedy investovat i jinde. Pokud dotace nevyjdou, začneme stavět za vlastní peníze," ubezpečil nesovický starosta.

Na hřiště zatím obec počítá s částkou kolem jednoho a půl milionu korun, na nástavbu školy pak asi dalších pět milionů. Konečné ceny ovšem budou známé až po zadání zakázky.

ZUZANA RICHTROVÁ