„Není to samostatná sekačka ale mulčovací sada k malotraktoru, který jsme pořídili koncem minulého roku. Poslouží nám například k sekání trávy na fotbalovém hřišti, v lokalitě Za humny, kde se konají kulturní akce, kolem rybníku a na mnoha dalších místech. Stála necelých devadesát tisíc, které obec uhradila z vlastního rozpočtu. Zatím funguje výborně, jsme s ní spokojení," poznamenal starosta Hrušek Jan Kauf.

Důvod, proč pořídili sekačku právě nyní, je podle starosty zřejmý: výročí a s ním spojené oslavy. „Takže je každá technika, která může pomoct zkrášlit vesnici, vítaná. „Dosud jsme měli jen dvě ruční sekačky, s kterými byla práce mnohem zdlouhavější a náročnější. Výhodou nové sady je to, že se může použít jako obyčejná i jako mulčovací sekačka. Dobré také je, že se na malotraktor připevňuje zepředu, takže narozdíl od těch, které se upevňují zespodu, dosáhne prakticky do každého zákoutí," vyzdvihl starosta.

Sekačka není to poslední, čím chtějí malotraktor v Hruškách vybavit. Starosta dodal, že už při jeho pořizování počítali s tím, aby mohl obsluhovat i jiné příslušenství. Plánují k němu dokoupit ještě smetáky na úklid chodníků a silnic nebo štěpkovač.