Za necelých tisíc korun čeká na děti od pondělí do čtvrtka kromě expedice do krasu i zkouška zimního rozdělávání ohně, používání replik pravěkých zbraní. A pokud bude sníh, vyzkouší si i chůzi na sněžnicích.

Dobrodružství si však užijí i ti, kteří se rozhodnou využít nabídky olšanské pobočky vyškovského střediska volného času Maják. „Příměstský tábor pořádáme od pondělí do pátku. První tři dny strávíme v Olšanech. Půjdeme do lesa, vyzkoušíme si i vaření nebo tvorbu fotografií," popsala vedoucí tábora Žaneta Tomášková.

další tábory
- DDM Slavkov u Brna: Příměstský tábor, 29.2. - 4.3., 130 Kč/den
- Maják Vyškov: Jarní prázdniny v sedle, 29.2. - 4.3., 1 000 Kč/týden
- Sdružení Piafa Vyškov: Jarní příměstský tábor, 29.2. - 4.3., 1 350 Kč/týden

Ve čtvrtek pak s dětmi pojede do brněnského zábavního centra Bruno. „Do Brna zamíříme i v pátek, navštívíme Vida science centrum. Tábor vyjde na sedm set padesát korun, volná místa zatím máme. Přihlásit se může ještě pět dětí," vzkázala Tomášková s tím, že můžou být i z okolí Olšan a Vyškova. „Dopravu k nám ale nezajišťujeme," upozornila.

Do zábavného parku Bruno se podívají i děti, které navštíví příměstský tábor bučovického domu dětí a mládeže. A to v úterý. „Celý tábor je koncipovaný na motivy pohádky Ledové království. Například ve čtvrtek půjdeme do přírody navštívit lesní skřítky, kteří vyléčili princeznu Annu. Míst už ale moc nemáme, každý den pojmeme pětadvacet dětí a některé dny už jsou zaplněné. Informace o tom, kdy je ještě volno, se lidé dozví, když nám zavolají," vzkázala za dům dětí Eva Čtvrtníčková.