„Kraj schválil poskytnutí dotací dvaceti projektům neziskových organizací z Vyškovska zaměřeným na vytváření volnočasových aktivit pro rodiny s dětmi, přičemž mezi ně rozdělí celkem čtyři sta padesát tisíc korun," informoval náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Roman Celý.

Dostane se tak například na Klub maminek a tatínků Dražovice, kteří příspěvek použijí například na uspořádání oslavy ke Dni dětí, Uspávání a následného Probouzení broučků a například i na Rej čarodějnic. „V Rousínově se peněžité podpory dočká Klub maminek Pohádka zaměřený na posilování sociálních vazeb, ale také na motorický rozvoj dětí, řeči a podporu všech smyslů. Krásenské mateřské a rodinné centrum Krasínek usilující o odstraňování sociálních bariér mezi rodinami si vybaví společenskou místnost s kuchyňkou a sociálním zařízením," vyjmenoval některé z projektů Celý.

Podpory z kraje se pak dočká i nevojické občanské sdružení Nevojánek, Šuterňa ze Snovídek, Zvonek z Rostěnic-Zvonovic, Přátelé bohdalského zámku a podzámčí v Bohdalicích-Pavlovicích. Ve Vyškově se pak podpory dočkají hned dvě organizace: Sdružení Piafa na zážitkové, vzdělávací a herní aktivity v Cukrovarské ulici ve Vyškově a Mateřské centrum Radost.

To si podle slov předsedkyně Ivety Chaloupkové žádalo o padesát tisíc korun. „Jestli dostaneme celou částku, netuším. Rozhodnutí nám ještě nepřišlo. O podporu kraje žádáme každý rok a jeho vedení nám vychází vstříc. Získané peníze letos použijeme na rozvoj environmentálního programu, například na venkovní dílničky. Konkrétně to bude na nákup materiálu a také pokrytí provozních nákladů," uvedla Chaloupková.