O dopravě nebo životním prostředí se přitom na webu radnice diskutuje živě. „Diskusní vlákno jsme založili na základě e-mailu od jednoho Vyškovana, který po městě často chodívá s kočárkem a už neví, kam se vypravit, aby to bylo nějak zajímavé. Očekávali jsme, že to lidé začnou využívat k dělení se o tipy a nápady, jak si třeba běžnou trasu ozvláštnit," vysvětlila původní impuls mluvčí vyškovské radnice Petra Bezdomniková.

Jenže lidé nezareagovali. „Bohužel, zatím se nikdo neozval. Zkusíme to zpropagovat třeba ještě ve zpravodaji a téma určitě v diskusi ještě nějakou dobu necháme, třeba se někdo ozve," podotkla Bezdomniková.

Podle rodičů z Vyškova je ovšem diskuse na oficiálním radničním webu nepříliš zajímavá myšlenka. „Ani jsem nevěděla, že tam je, ale i kdyby ano, stejně bych ji asi nenavštěvovala. Když jsem byla těhotná, tak jsem sice do internetových diskusí přispívala, ale na úplně jiných serverech, které jsou zaměřené hlavně na rodiče," vysvětlila například Vyškovanka Zuzana Pytelová.

Spíš kamarádky

Dodala, že po porodu se z internetu přeorientovala spíš na kamarádky, které už děti mají. „Dělí se se mnou o zkušenosti, a předpokládám, že takhle to funguje i jinde. Snahu města sice oceňuji, ale obávám se, že vyzní naprázdno. Upřímně řečeno stejně raději vezmu kočárek a vyrazím na vlastní pěst třeba i někam, kam běžně nechodím, než si o tom něco hledat na internetu," doplnila Pytelová.

Dana Tvrďochová z vyškovského mateřského centra Radost si spíš myslí, že diskuse na webu města je málo zpropagovaná. „Já třeba jsem o ní dosud vůbec nevěděla. Myslím si, že je to docela zajímavá myšlenka, protože současné maminky internet využívají hodně, a tak by se tam třeba bylo možné dozvědět něco podnětného, kdyby se to dostalo do širšího povědomí," podotkla Tvrďochová.

Doplnila ovšem, že je otázkou, jak velká skupina lidí by to využila. „Pokud vím, skupinky kamarádek si tipy říkají při osobních setkáních, neomezují se na internet, a také často vyráží na vycházky dohromady. Navíc s malým dítětem je většinou potřeba držet se co nejblíž domova, a tak nějaké průkopnické a neznámé nebo dlouhé trasy ani nejsou úplně vhodné," upozornila Tvrďochová.