„V regionu je zhruba dvacet škol, které jsme s jednou z lektorek oslovili nebo se k tomu chystáme. Několik z nich už slíbilo, že nás rodičům představí a udělají maximum, abychom náš projekt mohli rozjet. Nejvíc ale bude záležet právě na rodičích, zda projeví zájem," uvedla Skrbková. Pokud ano a škola se agentuře přihlásí, budou do ní podle toho, které kroužky se otevřou, dojíždět jednotlivé lektorky. „Ty mají buď pedagogické vzdělání, nebo zkušenost s vedením aktivit, které nabízíme," ujistila zakladatelka.

Začnou od září

Jedna podle jejích slov například pracuje na osmdesátiprocentní úvazek v bučovickém domě dětí. „Chce se k nám připojit, protože je přesvědčená, že se tak může posunout dál," poznamenala.

Agentura chce začít fungovat od září. Zprvu se zaměří na vesnické školy. Jakmile za sebou budou mít výsledky, nevylučuje zakladatelka, že své služby nabídnou i těm ve Slavkově. „Naším cílem ovšem je pouze zajistit volnočasové aktivity pro děti. V žádném případě netoužíme konkurovat slavkovské základní umělecké škole, ale její kapacita zkrátka nedostačuje," zdůraznila Skrbková.

Záměr už například představili nížkovické základní a mateřské škola. Její ředitelce Ivoně Princlíkové se nápad zalíbil. „Je ale nutné, aby ho posvětil zřizovatel, tedy obec. Sama takovou možnost vítám. Naše učitelky jsou docela vytížené, a pokud ještě odpoledne vedou kroužky, které tady máme, je to i na úkor přípravy na další den. Externí lektorky by jim určitě ulevily," je přesvědčená Princlíková.