„Jejich vyjádření považuji za lži, proto jsem na policii podal trestní oznámení. Mým záměrem rozhodně není někoho vydírat. Také není pravda, že chci, aby mi město zasíťovalo pozemky, postavilo cestu a já tak získal zadarmo lepší přístup ke svým parcelám," řekl Krutílek s tím, že všechny sítě, pokud bude chtít, si až na kanalizaci zajistí na své náklady. „Vodaři chtějí stavět kanalizaci z Opatovic do Vyškova a je vytvořená smlouva na to, že povede i přes můj pozemek," objasnil zastupitel.

Trvají na svém

Starosta Goldemund na svém stanovisku dál trvá. „Žádný oficiální dopis o tom, že na mě pan Krutílek podal trestní oznámení, jsem nedostal. Každopádně za vším, co jsem uvedl, si stojím," okomentoval Goldemund.

Že neřekl nic, za co by měl čelit trestnímu oznámení, si myslí i vyškovský místostarosta. „Už nás byla vyšetřovat policie. Příliš se mi teď záležitost nechce komentovat. Jediné, co k tomu můžu uvést, je, že jsem pouze vyjádřil svůj názor," zmínil Jurka.

Podle Krutílka jeho snahy o dohodnutí se s radnicí na vytvoření cesty trvají už skoro deset let. „Město chce postavit cyklostezku, která by měla vést přes můj pozemek. S tím nesouhlasím. Chci, aby vybudovali klasickou cestu, která nebude samozřejmě jen pro mě, ale pro všechny. Aby k tomu mohlo dojít, rozšířil jsem o dva metry svůj pozemek, po němž by silnice měla zčásti vést," dodal Krutílek.