Nebo se o nich alespoň dozvědět víc. Představí se hned čtyři: Adra, denní stacionář sociálních služeb, oblastní charita i Piafa.

Výstavu knihovna pořádá každý rok. Dříve byla pojatá jako velikonoční, před třemi roky ji pak přejmenovala na jarní. A vždy nese určité téma. „Letos dáme možnost prezentovat se právě vyškovským neziskovým organizacím zaměřeným na sociální služby. Některé nás oslovily už před Vánoci, že by měly zájem vystavovat na vánoční akci, to už však nebylo možné. Proto jsme se jim rozhodli vyjít vstříc Jarní výstavou," vysvětlila zástupkyně ředitele knihovny Jaroslava Barová.

Vědět o sobě dá například charitativní obchůdek, který provozuje Adra. „My výrobky nemáme, dílnami nedisponujeme, ale využijeme možnosti umístit si na výstavu informační panely. Na těch se lidé dozví obecné informace o Adře i o vyškovské pobočce. Doplníme je i o fotografie z naší činnosti," nastínila vedoucí vyškovského obchůdku Monika Lauterbachová.

Výrobky si lidé zakoupí například od vyškovské organizace Piafa. Nabídne stejné, které prodává v novém obchodě s názvem Kovárna. „Dělají je naši klienti ze sociálně terapeutické dílny, kterou tvoří lidé s duševním onemocněním a další s mentálním a tělesným postižením," řekla ředitelka Piafy Jana Podrápská.

Dozvědět se něco o jednotlivých organizacích můžou lidé do čtvrtka, vždy od jedné do šesti hodin.