Nájemníci totiž dosud měli přístup jen k záchodu ve spodní části Sýpky. „Jenže k tomu se chodí přes dvůr a obyvatelé mezi sebou nemají zrovna dobré vztahy," nastínil velitel městských strážníků Marek Čulík.

Zřejmě proto tak muž z horní části využíval jiných možností. Tedy i kanál v ulici. Radnice mu nově umožnila přístup na přenosnou toaletu.

Ta už v místě stojí několik týdnů. „Za poslední dobu nemáme stížnosti ani na zápach, ani na to, že by někdo lil fekálie do kanálu. Zdá se tedy, že opatření pomohlo. Definitivně to ale budeme moci říct až na jaře a v létě, kdy se zápach víc šíří. Proto také v místě zvýšíme frekvenci kontrol," popsal Čulík.

Nejde ale o první snahu bučovické radnice zabránit počínání muže bez hygienických návyků. Jak už Vyškovský deník Rovnost informoval, loni rozhodla o přestěhování nájemníka do bytu v jiném patře budovy. V tom totiž záchod je. „S původní nájemnicí měla být ukončená smlouva. Jenže dlouhodobě onemocněla, takže v místě zůstala," vysvětlil šéf strážníků, proč město zvolilo náhradní variantu.