Jeho cílem je ukázat Vyškovanům, že i jídlo z kvalitních a čerstvých surovin může být cenově přijatelné.

Z Vyškova původně odešel, když jeho restaurace přestala vydělávat. „Dá se říct, že mě zničila polední menu. Dostal jsem možnost přes jednoho známého zkusit práci v Praze v restauraci Como, kde dělá šéfkuchaře asi nejúspěšnější žák Zdeňka Pohlreicha Pavel Mencl. Musím říct, že jsem na to docela hleděl, zjistil jsem, že se dá všechno dělat úplně jinak a velmi často lépe,” usmívá se kuchař.

V Praze sice sbíral zkušenosti, doma na něj však čekala manželka a čtyřletý syn, a proto se později rozhodl vrátit se a zkusit štěstí blíž Vyškovu. „Zkusil jsem proto konkurz do brněnské restaurace U kastelána. A tam jsem zjistil, že pokud jsem Jaltu považoval za něco extra, Kastelán to ještě převyšuje. To je opravdu špičková gastronomie,” svěřuje se Kühn.

U Kastelána vařil po boku podle svých slov nejlepších českých kuchařů. „Když jsem tam přišel, spoustu věcí jsem vůbec nevěděl. Ležel jsem pak doma neustále u internetu, hledal informace. První práce, kterou jsem tam dostal, bylo dvacet křepelek, které jsem měl vykostit a neproříznout přitom kůži. Křepelka je velká asi jako papoušek, takže si dokážete představit, jak jsem se asi cítil,” usmívá se při vzpomínce kuchař.

Nakonec se rozhodl získané zkušenosti zúročit zpátky ve Vyškově. Začal proto vařit v Granada baru. „Nejradši připravuji asi jehněčí kolínko. To je úžasné jídlo, které přitom mnoho lidí vůbec nezná nebo si nedokáže představit, že by jim chutnalo. A já bych rád Vyškovanům dal šanci ochutnat i další jídla z čerstvých a špičkových surovin,” uzavírá kuchař.