Brankovického klání se můžou zúčastnit všichni, kdo doma nakládají kvašáky. „Těšíme se na ukázky nejen místních lidí. Příjem vzorků je od dvou do tří hodin přímo na místě. Každý příchozí nejen ochutná, ale dostane se i do role porotce. Vítězi předáme putovní pohár," představil za organizátory každoroční akci Drahomír Čermák. Dětem bude k dispozici trampolína nebo skákací hrad.

Na pouťové odpoledne se těší Drnovičtí. Uskuteční se v neděli v zámecké zahradě. Od tří hodin zahraje cimbálová muzika sourozenců Osičkových.

Zahrádkáři se navíc budou po celý den chlubit vystaveným ovocem a zeleninou. Od rána do pěti hodin odpoledne své zahrádkářské umění vystaví v drnovickém kulturním domě.

Ten bude k prasknutí také díky sobotní vernisáži výstavy ivanovického fotografa Jiřího Foltýna. „Startujeme v pět hodin odpoledne. Jsme rádi, že vůdčí osobnost vyškovského fotoklubu Orion přivítáme u nás v Drnovicích. Na setkání zahraje také cimbálová muzika Veronica," zval předseda Drnky Pavel Klvač.

O dvě hodiny dřív navíc stejné drnovické prostory čeká komponovaný pořad Po Česku do Drnovic s novinářem a moderátorem Václavem Žmolíkem.