„Zjistil jsem totiž, že policisté věc předají Okresnímu státnímu zastupitelství ve Vyškově. Jelikož se ale domnívám, že škoda způsobená na Greplově domě přesahuje tři miliony korun, požádal jsem minulý týden Vrchní státní zastupitelství v Praze o dohled nad průběhem vyšetřování," informoval Krutílek.

Město zatím o Krutílkových krocích informace nemá. „Zatím se ani k investičnímu odboru, ani našim právníkům nic nedostalo," potvrdila mluvčí vyškovské radnice Petra Bezdomniková.

Důvodem, který Krutílka k obrácení se na Vrchní státní zastupitelství vedl, je zejména nacenění jednotlivých položek rekonstrukce, které podle něj přesahují standardní mez. Podklady pro své tvrzení má prý ještě z dob, kdy byl vyškovským zastupitelem. „Například metr čtvereční oken vyšel na pětačtyřicet tisíc korun. Přeceněný je například i náklad za silnoproud nebo odvoz suti. Sám jsem postavil čtyři domy, takže přehled o reálných cenách mám," vysvětlil své pohnutky Krutílek.

Podle svých slov mu na zakázce vadí nejen vysoká cena, ale i dvojí metr, kterým prý vyškovská radnice přistupuje ke svému majetku. „Například Základní škola Morávkova má od svého postavení na přelomu padesátých a šedesátých let stále stejná okna. Ta hnijí a nikoho to nezajímá," podotkl.