„Stejně jako v loňském roce se bude konat na uzavřené trati. To znamená, že může přinést jisté komplikace řidičům. Silnice směrem z Rychtářova do Vyškova totiž bude uzavřená. A to od křižovatky pod rychtářovským hřištěm až po dopravní značku informující o názvu obce směrem od Lhoty. Uzavírka však nepotrvá celý den, platná bude jen v určitých časových intervalech, během rozjížděk," informovala za Moped Team Rychtářov, který akci pořádá, jeho předsedkyně Ludmila Mikulášková.

V čase mezi rozjížďkami motoristé Rychtářovem projedou bez problémů. Uzavírka, kterou si závod vyžádá, bude řádně označená a řízená vyškovskými strážníky. „Nad uzavřenými místními cestami bude dohlížet pořadatelská služba. Věříme, že i její pokyny budou motoristé respektovat," dodala předsedkyně rychtářovských mopedistů.

Podle jejích slov se však na určitá omezení musí připravit i obyvatelé vesnice. „Doufáme, že během akce omezí místní svůj pohyb na minimum. Pokud už budou muset použít silnici, doufáme, že také oni budou respektovat omezení," podotkla Mikulášková.

Jak ale upozornila, zdaleka nejde o uzavřenou akci. „Zveme na ni širokou veřejnost jako diváky. Hlavní dění se odehraje na malém hřišti za rychtářovským pohostinstvím. Nebude chybět občerstvení ani hudba," lákala Mikulášková.

Slavnostní zahájení Moped Rallye je plánované na dvanáctou hodinu. V šest hodin večer přijde na řadu vyhlášení výsledků a od osmi hodin čeká nejen na vítěze letní noc.