Lidé, kteří se účastní prvního ročníku lulečské lávky, ale zatím diváky zklamali. Převoz na dřevěném trakaři se daří všem. A konečně se voda rozstřikuje. Dvojice, která se v ní ráchá, pomoc dohlížejících záchranářů nepotřebuje. Ti proto vytahují jenom trakař.

Lávka teď začíná být pořádně mokrá a kluzká. Do vody padá jeden soutěžící za druhým. V další disciplíně skáčou po jedné noze. Na rozhoupaném prkně žádná sranda. Veselo je také, když přenášejí přes vodu své přátele. Nejvíc se osvědčuje metoda na zádech ve stylu pytel brambor nebo čert a Káča.

Mnozí přecenili síly při lidském trakaři. Jedna z žen poté, co potřetí sletí do vody, vlepí svému manželovi naštvaně pohlavek. Prý ji příliš tlačil dopředu a nebral ohled na sílu jejích paží.

Ostatní naštěstí berou klání s nadhledem a všichni se dobře baví. „Jsme z nedalekých Komořan, ale přitom jsme U Libuše ještě nebyli. Tak jsme se přišli podívat. A zrovna jsme natrefili na tak srandovní akci. Kamarádčiny děti se taky zapojily,“ pochvaluje si například Jana Vlachyňská.

Přestože mezi soutěžícími převládají děti, našlo se i pár odvážných dospělých. Nejaktivnější jsou manželé Ščudlovi, kteří mezi ostatními vynikají čokoládově hnědým opálením přivezeným od moře. Přestože slanou vodu vyměnili za chladnější lulečský lom, neztrácejí dobrou náladu a dokáží si dělat srandu i sami ze sebe. „Máme tady chatu, a tak jsme U Libuše hodně často. Soutěžily jak naše děti a synovec, tak jsme se zapojili i my. V každé disciplíně se nám podařilo namočit,“ směje se Radovan Ščudla.

Trocha vody ale nikomu nevadí. Sluníčko hřeje o sto šest. Sotva ale pořadatelé předají drobné odměny vítězům, nebe se zatahuje a začíná hrozivě hřmět. V tu ránu se koupaliště vylidňuje.

Pořadatelům to už nevadí. Hlavně, že soutěž se vyvedla. „Vloni jsme zkusili nultý ročník Lulečské lávky, jestli se chytne. Měl úspěch, a tak jsme letos připravili první ročník. Přichystali jsme některé nové disciplíny a vodní záchranáři z brněnské přehrady předvedli ukázky první pomoci. Určitě budeme v Lulečské lávce pokračovat. Připravíme zase nějaké novinky, například boj dvojic proti sobě,“ slibuje pořadatel Pavel Trčka.