Informace na webových stránkách matou i další obyvatele. „Pokud vím, měl být už pro pacienty přístupný," přidala se třeba Petra Zobačová.

Miroslava Zajíčka nedodržení termínu nepřekvapuje. „V republice je to úplně normální, ať jsou to silnice, nebo opravy budov. Nikdy nic není dokončené včas. Docházel jsem do domu k lékařce, teď musím na polikliniku. Paradoxně ji mám ale ke svému bydlišti blíž. Zpoždění oprav mi přesto vadí," uvedl muž.

Lázeňský dům, ve kterém sídlí společnost B. Braun Avitum poskytující dialyzační léčbu, měli dělníci opustit nejpozději minulý měsíc. Alespoň tak je to stále uvedené na webových stránkách společnosti. Dům je uzavřený od loňského března, rekonstrukce byla naplánovaná na osm až dvanáct měsíců.

Podle mluvčí skupiny B. Braun Lucie Kocourkové se ovšem o zpoždění nejedná. „Přesné termíny jsme si stanovili se stavební firmou až po získání všech úředních povolení, těch dvanáct měsíců byl hrubý odhad. Rekonstruujeme podle plánu," informovala Kocourková. Otevření Lázeňského domu tak společnost plánuje v průběhu léta.

Jednotlivé provozy jsou přestěhované, například dialyzační středisko se nyní nachází ve vyškovské nemocnici, nefrologická nebo ultrazvuková ambulance ve slavkovské poliklinice.

V otevření během léta nevidí problém náměstkyně pro zdravotní péči vyškovské nemocnice Marie Pojezná. „Před časem jsme společnosti nabídli nevyužívané prostory k provozu dialýzy. Žádné komplikace nám to nezpůsobuje. Samozřejmě naši nemocniční pacienti jsou rádi, že nemusí dojíždět do Slavkova, u ostatních to bude asi jiné," poznamenala Pojezná.

Po rekonstrukci se pacienti můžou těšit na nové čekárny a ambulanci. „Pod jednou střechou najdou kompletní nefrologickou a dialyzační léčbu, interní ambulanci, ultrazvukovou ambulanci a rehabilitaci," vyjmenovala mluvčí.

Nové budou také ubytovací prostory pro lidi se zdravotním postižením. „Rehabilitační služby budou i nadále k dispozici lidem ze slavkovského regionu. Těšit se můžou na novou vodoléčbu, tělocvičnu nebo saunu. Součástí rekonstrukce je také parkoviště," doplnila Kocourková.