„Zahrnuje nově vybudovanou obytnou zónu s asfaltovou silnicí o šířce tři a půl metru, která je nově vybavená zpomalujícími ostrůvky s vysázenou zelení a zpomalovacími prahy. Podél silnice stavební firma udělala chodníky ze žluté zámkové dlažby," informovala o pracích mluvčí vyškovské radnice Petra Bezdomniková.

Úprava lidem přinesla i navýšení počtu parkovacích míst. „Přibylo totiž jednadvacet podélných parkovacích míst a šest šikmých. Dvě další parkovací stání jsou vyhrazená pro tělesně postižené. Povrch stání je ze žulových kostek," řekla mluvčí.

Úpravy zahrnovaly také odvodnění, které se týkalo celkem devíti uličních vpustí s přípojkami do stávající kanalizace. Stavební firma zajistila i pokládku nového rozvodu veřejného osvětlení. Celý prostor pak nechalo město doplnit plochami se zelení.

Náklady se vyšplhaly na částku zhruba čtyř milionů osmi set tisíc korun. „V úpravách sídliště hodláme i nadále pokračovat. Na další, v pořadí už čtvrtou etapu, která se bude týkat další ulice ve směru k Sokolskému domu, je už schválený investiční záměr," doplnila k plánům Bezdomniková.