Za dobu, po kterou pár učí společenské tance a etiketu, prošlo jejich lekcemi přes jednatřicet tisíc žáků. Jejich elán se však navzdory tomu, že oba už oslavili šedesátku, nezmenšil, stejně tak jejich láska pro tanec. „Když něco děláte tak dlouho, je přirozené, že to musíte milovat, jinak u toho nezůstanete. Navíc už se pomalu blížíme k naší tisící prodloužené a já nechci skončit, dokud se tam nedostaneme,“ směje se Míšeňský.

Tento rok navštěvuje školu manželů Míšenských dohromady v Blansku a Letovicích 220 studentů v kategorii pro mladé a přibližně pětatřicet párů v tanečních pro dospělé. Zatímco počet dospělých je za poslední léta stabilní, mezi mladými pozorují manželé rapidní nárůst. „Tento rok máme o čtyřicet žáků více než loni. Je opravdu špička,“ tvrdí Míšeňský .

Ilustrační foto
Azylový dům v Břeclaví končí. Kvůli nedostatku peněz

Zájem pramení z několika příčin. Podle Míšeňské zejména u dospělých sehrál roli pořad StarDance. „Lidé vidí, jak krásně tanec může vypadat, a chtějí se tomu přiblížit,“ myslí si.

Další důvod je podle ní možnost potkat se s přáteli či strávit čas s partnerem a obohatit svůj život o trochu kultury.

Taneční škola manželů Míšenských je unikátní v několika ohledech. Jedním z nich je fakt, že se nesoustředí pouze na tanec a etiketu. Na hodinách lidé i zpívají či předvádějí scénky. „Chceme v lidech, zejména mladých, vzbudit zájem o kulturu,“ tvrdí Jiří.

JAKUB SEKANINA

Soud kvůli dráze ve Vážanech nad Litavou je u konce.
Kauza motokrosové dráhy: škoda 40 milionů, spolek bez majetku přijde o pozemky